De avonturen van een schoorsteenveger.

 

Schoorsteenvegen is alles behalve een saai vak, wekelijks maken onze schoorsteenvegers de leukste dingen mee. Iedere maand zullen wij een avontuur posten van de gebeurtenissen van één van onze schoorsteenvegers.

Hierbij een waargebeurd verhaal geschreven door; René Willemsen (Schoorsteenveger BSVB Vestiging Warnsveld):

Uilskuikens opgepast!

In mijn dagelijkse werkzaamheden als schoorsteenveger bestaande uit het vegen van rookgaskanalen van haarden en kachels, kwam ik enige tijd geleden bij een klant waar er geen trek meer aanwezig was in het rookkanaal. Vaak gaat het in dit soort situaties om een blokkade in het kanaal in de vorm van: roetophoping, verzakkingen van stenen, een klein schoorsteenbrandje of zoals in dit geval een vogelnest.
In de meeste gevallen betreft het een nest van kraaien, zo niet hier... Nadat ik het dak had betreden en mij naar de schoorsteen begaf hoorde ik een gesis. Het sissen werd luider en kwaadaardiger naarmate ik dichterbij kwam en op het moment dat ik mijn hoofd over de rand van de schoorsteen stak kreeg ik een venijnige tik. Ik grijp mij vast aan de schoorsteen, een deel van het sterrenstelsel trok aan mij voorbij. Eenmaal bijgekomen van de schrik ging ik nogmaals kijken en zag tot mijn grote verbazing een prachtige volwassen uil zitten. Het was mij meteen duidelijk dat deze uil niet blij was met mijn aanwezigheid. De uil maakte zich groot en verliet onder luid protest al cirkelt om mijn hoofd het nest. Pijlsnel werp ik een blik in het rookkanaal en wat ik daar zag beste mensen was een lust voor het oog. Drie prachtige gezonde uilskuikens keken mij in de poppetjes van de ogen aan. Minstens net zo verbaasd als ik. Piep zegt er één en drie bekjes sperren zich open. “Voor een lekker hapje moet je niet bij mij zijn” zeg ik tegen de uilskuikens en met een glimlach daal ik mijn ladder af naar beneden. Vervolgens bracht ik mijn klant op de hoogte van dit bijzondere fenomeen en heb een vervolg afspraak gemaakt.

In dit soort gevallen laten wij altijd de vogels eerst uitvliegen, waarna wij het nest vakkundig verwijderen en het kanaal vervolgens beschermen middels een goede kap.

De betreffende klant heeft overigens nog veel kijkplezier beleefd aan het opgroeien en uitvliegen van de jongen uilskuikens ....

 

 

Werkgebied

Klik hier om te bekijken of wij ook schoorsteen-vegen in uw regio.

 

Advies

Klik hier voor al uw vragen over schoorsteentechniek. U kunt ook bellen met onze medewerkers.

ASPB...

De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteen-
veegbedrijven. Lees meer

 

 

 

Haarden

Klik hier voor vrijblijvend advies over aanschaf, plaatsing van een openhaard of houtkachel.

 

 

Fotogalerij

Op deze pagina tonen wij u diverse foto's van onze werkzaamheden en/of mooie projecten.

 Webshop.

Klik hier om naar de online webshop te gaan van het Betuws Haardenhuis.

 

Betuws Schoorsteenveegbedrijf | Hoofdkantoor | Rijksstraatweg 47a | 4194 SK Meteren | Tel:0345-745476