Brand gehad?

In dit geval is het aan te raden om een camera inspectie uit te voeren. Hiermee kunnen wij d.m.v. een geavanceerd camerasysteem de binnenkant van de schoorsteen bekijken. Lees meer.

Camera Inspectie

Wij van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf kunnen door middel van een geavanceerd camerasysteem de binnenkant van uw schoorsteen bekijken. Het voordeel hiervan is dat we zonder hak- en breekwerk problemen zoals knelpunten, verstoppingen en asbest kunnen opsporen. Tevens kunnen we de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekijken. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Na een camera inspectie zal er een inspectie rapport opgesteld worden. U krijgt helderheid in allerlei op het oog onzichtbare zaken.

Wanneer camera-inspectie?

Bij een schoorsteenbrand

Jaarlijks komen er helaas nog steeds veel schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vooral achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken van een verkeerde brandstof. Bij een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 700 °C. Uw schoorsteenkanaal kan behoorlijk aangetast worden, met onder andere scheuren tot gevolg. In de meeste gevallen werkt de brandweer met zwaar geschut om het vuur te doven, en ook dit kan schadelijk zijn voor uw schoorsteen. Het is dan ook zeer aan te raden na een schoorsteenbrand een camera-inspectie te laten uitvoeren en aan de hand van de resultaten verdere stappen te ondernemen. Wij van het Betuws Schoorsteenveegbedrijf kunnen overigens de complete schadeafhandeling bij een schoorsteenbrand voor u verzorgen.

•Bij een verhuizing

Neemt u een schoorsteenkanaal in gebruik waarvan u de geschiedenis niet kent? Dan raden wij aan om het kanaal van tevoren te laten nakijken. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van scheurvorming of slechte voegen. Met een camera-inspectie voorkomt u verrassingen.

 

Werkgebied

Klik hier om te bekijken of wij ook schoorsteen-vegen in uw regio.

 

Advies

Klik hier voor al uw vragen over schoorsteentechniek. U kunt ook bellen met onze medewerkers.

ASPB...

De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteen-
veegbedrijven. Lees meer

 

 

 

Haarden

Klik hier voor vrijblijvend advies over aanschaf, plaatsing van een openhaard of houtkachel.

 

 

Fotogalerij

Op deze pagina tonen wij u diverse foto's van onze werkzaamheden en/of mooie projecten.

 Webshop.

Klik hier om naar de online webshop te gaan van het Betuws Haardenhuis.

 

Betuws Schoorsteenveegbedrijf | Hoofdkantoor | Rijksstraatweg 47a | 4194 SK Meteren | Tel:0345-745476